Tänään oli jäljestyskurssin viimeinen kerta ja aiheena oli verijälki. Kurssin kouluttaja oli käynyt aamulla ennen kahdeksaa vetämässä Väinölle verijäljen, jotta jälki saisi vanhentua rauhassa ja tarjoaisi Väinölle enemmän haasteita. Koska aiemmin Väinö on osoittanut lahjakkuutta jäljestämistä kohtaan, haluttiin nyt testata miten hyvä herra oikeasti on. Jälki oli myös aiempaa pidempi. Kouluttajan nähdessään Väinö innostui todella ja työmotivaatio kasvoi huippuun. Oikein meinasi itku tulla, kun poika olisi heti halunnut päästä ajamaan.

Lähdimme ajamaan jälkeä noin 12.20, jolloin jälki oli 4,5 tuntia vanha. Jäljestämistä vaikeutti myös koko aamun jatkunut sade, joka oli levittänyt ja laimentanut hajua. Aluksi kouluttaja pohtikin, onko jälki liian vaikea Väinölle, koska kyseessä oli kuitenkin vasta Väinön neljäs kerta jäljestämässä. Päätimme kuitenkin kokeilla ja kyllä kannatti. Muutaman kerran Väinöä piti avustaa hajujäljen löytymisessä, se kun meinasi välillä hukkua. Hienosti Väinö kuitenkin eteni, hitaasti mutta varmasti.

Vaikka muuten Väinö ei voi sietää sadetta, niin jäljestäessään se ei tunnu edes huomaavan sitä. Nytkin se keskittyi täysillä työntekoon ja jäljen ajamiseen. Oli hienoa nähdä kuinka tarkasti se haisteli maata ja eteni järjestelmällisesti. Vaikka herra välillä eksyi jäljeltä, se palasi hienosti takaisin aikaisempaan kohtaan ja jatkoi siitä. Varmasti harjoittelemalla herrasta saadaan vielä tarkempi ja taitavampi jäljestäjä.

Kouluttaja kehui Väinön muutenkin rohkaistuneen ja reipastuneen, varsinkin kun vertasi tämän päiväistä Väinöä neljän viikon takaiseen. Jäljestäminen on antanut Väinölle onnistumisen kokemuksia ja näin on saatu hieman nostettua herran itsetuntoa. Jäljestäminen kun on siitä hyvä, että siinä koira on pääosassa. Koira saa paljon positiivista palautetta, eikä ollenkaan negatiivista. Ja hyvin tehdyn työn päätteeksi löytyy aina hyvää syötävää, mikä kannustaa jatkamaan Kouluttaja sanoi, että on ihanaa nähdä myös villakoira työskentelemässä. Itsestäni ainakin on tärkempää, että koira saa toteuttaa lajityypillisiä taipumuksiaan ja olla KOIRA, kuin olla aina viimeisen päälle laitettuna sohvakoristeena!!