Väinön kanssa oli tänään pitkän tauon (2vkoa) jälkeen agitreenit. Väinön kanssa on viimeisen puolentoista viikon aikana tehty todella vähän ja lenkeilläkään ei ole juuri kontaktia treenattu. On vain nautittu ulkoilusta. Joten odotukset eivät olleet kovin korkealla.

Mutta Väinöpä päätti yllättää. Herra otti kontaktia koko treenien ajan, eikä juuri häiriintynyt muista koirista. Radat menivät hienosti, tosin taas käännöksissä oli pientä ongelmaa, mutta sekin saatiin kouluttajan neuvoilla paremmaksi Radallahan oli siis Väinön uber-suosikki A-este ja A:n alla putki. Tehtiin siis vähän kahdeksikon muotoista rataa, jossa piti vuorollaan mennä putkeen ja vuorollaan A:lle. Aluksi Väinö meinasi karata A:lle myös silloin kun olisi pitänyt mennä putkeen, mutta treenien loppua kohden Väinö onnistui jopa valitsemaan putken A:n sijasta käskyn ja ohjauksen avulla.

Muiden vuorojen aikana treenattiin itsenäisesti keppejä ja keinua. Kepit menevät aika varmasti jo, mutta vauhtia tarvittaisiin ehdottomasti lisää. Onneksi perjantaina 26.11. ollaan menossa Agility Akatemiaan Juha Oreniuksen yksityistunnille muutaman muun lajinharrastajan kanssa ja sen yhtenä tarkoituksena olisi saada apua juuri pujotteluun. Keinun kanssa Väinö yllätti myös ihan täysin. Poika meni pitkälle kontaktialueelle (ei siis jäänyt keskivaiheille himmailemaan niin kuin yleensä aiemmin) ja otti kontaktipinnat hienosti.

Joten olen erittäin tyytyväinen päivän treeneihin. Ikinä ei ole kontakti ollut näin hyvä! Ratojen pätteeksi leikittiin "ketun hännällä" ja leikittiin siis ihan 1-1,5 metrin päässä toisista koirista. Ja Väinö siis keskittyi vain lelun repimiseen!! Ihan mahtia, ehkä se kisaura ei olekaan niin kaukainen ajatus